Univerzális Természetjáró Club

Az Univerzális Természetjáró Club Íjász Sportegyesület évek óta az ország legtöbb regisztrált tagot számláló egyesülete. Megalakulásunk óta taglétszámunk folyamatosan bővül, ami mára már meghaladta a 100 főt.

Az íjászat szerves része a magyar kultúrának. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük az íjászat szellemiségét, és mint olimpiai sportot újra közismertté és elismerté tegyük. A versenysporton kívül egy kiváló szabadidős tevékenységet ismerhet meg az, aki csatlakozik az íjászok egyre népesebb táborához. Egyesületünkben mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő stílust. Történelmi, 3D, terep és pálya versenyzőink nagy tapasztalattal rendelkeznek és szervezett oktatások formájában segítenek elsajátítani az íjászat technikáját, szabályait.

Tanfolyamainkat folyamatosan indítjuk és szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk az utánpótlás nevelésre. Iskolai testnevelés óra keretében több száz diák tanítását végezzük. Rendezvényeken, falunapokon, céges csapatépítő és sportnapokon íjászbemutatók, versenyek rendezését is vállaljuk.

Az UTC Íjász Szakosztálya 2000. szeptember 25-én alakult azzal a szándékkal, hogy a régióban íjászattal foglalkozó, közös érdeklődési körű embereket összefogja. A Szakosztály az Újszegedi Torna Club keretein belül kezdett működik, önálló döntéshozó vezetőséggel és saját költségvetéssel. Mára már önálló sportegyesületet hoztunk létre Univerzális Természetjáró Club Íjász Sportegyesület néven. A taggyűléseknek, szabadtéri edzéseinknek illetve rendezvényeinknek továbbra is az UTC Kertész u. 3. sz. alatti pálya és klubház ad otthont.

Szakosztályunk többféle kategóriában is képviselteti magát. Tagjaink között vannak olimpiai íjászok, csigás íjászok, vadászreflex íjjal lövők, és történelmi íjjal versenyzők is.

Versenyzőink rendszeresen részt vesznek a regionális, és országos versenyeken is ahol igen jó eredményeket érnek el. Utánpótlás íjászaink évről-évre sok országos bajnoki címet szereznek és jelenleg is nagyon sok országos csúcsot tartanak. Felnőtt versenyzőink közül vannak az országos válogatott keretben is.

Céljaink között szerepel az íjászat népszerűsítése, ezért évente több bemutató jellegű rendezvényen is részt veszünk. Fontosnak tartjuk a médiában való részvételünket, hogy hírt tudjunk adni tevékenységünkről, eredményeinkről, de ez a megjelenés sajnos még mindig nem kielégítő.

Már megalakult szakosztályaink: az Airsoft szakosztály, mely várja az airsoft fegyverekkel zajló szituációs lőgyakorlat után érdeklődőket. Asztalitenisz szakosztály vár mindenkit, aki egy mozgalmas délutánt szeretne eltölteni. A ping-pong felszerelést külső látogatók is igénybe vehetik Az elkövetkezendő időben szeretnénk megalakítani még a természet és a túrázás kedvelőinek a természetjáró, valamint a darts szakosztályunkat is

Évente megrendezésre kerülő programjaink között szerepel az évadnyitó és évadzáró összejövetelek megrendezése, mely egy kellemes este és szabadtűzön készült ételek mellet lehetőséget biztosít a tervek ill. az elmúlt idény eseményeinek kiértékelésére is.

A hagyománnyá vált íjásztábor megrendezése szintén a társaság összekovácsolását szolgálja, valamint a tagság és családtagjaik számára néhány kellemes nap eltöltését jó társaságban. A programok itt is természetesen szabadon választottak. Lehetőség van természetesen nagyon sok gyakorlásra, akár a pályától eltérő terepen is. Szemet gyönyörködtető környezetben lehet kirándulni, sportolni, strandolni. A napot a tábortűz mellett kellemes hangulatú, éjszakába nyúló beszélgetések zárják.

Minden kedves érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk!

Legyen Ön is tagja egy lendületesen fejlődő egyesületnek!

Hírek

Eredmények

Edzések

Eseménynaptár

Tagok

Kapcsolat